UŽSIĖMIMAI ZIGMO ŽEMAIČIO GIMNAZIJOJE (Lentupio g.) IR ŠVENČIONIŲ LOPŠELYJE DARŽELYJE "GANDRIUKAS".

Atgal

UŽSIĖMIMAI ZIGMO ŽEMAIČIO GIMNAZIJOJE (Lentupio g.) IR ŠVENČIONIŲ LOPŠELYJE DARŽELYJE "GANDRIUKAS".

2024-06-26

UŽSIĖMIMAI ŠVENČIONIŲ LOPŠELYJE DARŽELYJE ,,GANDRIUKAS".
,,Sveiki dantukai – sveikas aš‘‘
Kiekvienam yra žinoma, kaip svarbu rūpintis savo dantimis. Reguliari ir tinkama priežiūra padeda išvengti didelių dantų problemų ir užkerta kelią ėduonies atsiradimui. Siekiant formuoti taisyklingus higienos įpročius, bei motyvuoti vaikus valyti dantis ,,Nykštukų’’ ir ,,Ežiukų” darželio grupių vaikams vyko pamokėlės ,,Sveiki dantukai – sveikas aš”. Užsiėmimų metu su vaikais aptarėme pagrindines dantų gedimo priežastis, kodėl svarbu prižiūrėti dantukus, kasdien juos valyti. Mokomės taisyklingų dantukų valymo žingsnių, aiškinomės kokį maistą reikėtų valgyti, kad dantukai būtų stiprūs ir sveiki.
,,Mano akys“
Akių pagalba mes orientuojamės aplinkoje, pažįstame pasaulį ir mokomės. ,,Ančiukų“ grupės vaikai pamokėlės metu sužinojo kaip svarbu rūpintis savo regėjimu.
Kalbėjome, kaip taisyklingai reikia skaityti, žiūrėti televizorių ar naudotis kompiuteriu, mobiliuoju telefonu, kad kuo mažiau būtų žalos vaikų akims, ką įtraukti į kasdienį mitybos racioną, kad organizmas gautų ir akims būtinų vitaminų. Kartu atlikome akių mankštelę, kuri yra naudinga akių poilsiui.
,,Spalvų pasaulyje”
,,Volungiukų” , ,,Ančiukų” grupių vaikai išbandė išskirtinį piešimo būdą. Grandant juodą lapo sluoksnį medine lazdele, atsiveria įvairios vaivorykštės spalvos. Vaikai galėjo sukurti įvairiausius spalvotus piešinius. Toks piešimas yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas, lavinantis kūrybiškumą, smulkiąją motoriką, erdvės suvokimą.
UŽSIĖMIMAI ZIGMO ŽEMAIČIO GIMNAZIJOJE (Lentupio g.)
,,Padėk draugui“
Laiku ir tinkamai suteikus pirmąją pagalbą, galima išgelbėti žmogui gyvybę. Su 2d ir 3a kl. mokiniais prisiminėme kokiais atvejais reikia skambinti ir kviesti greitąją medicinos pagalbą, sužinojo kaip reikia elgtis patyrus traumą, šilumos ir saulės smūgį, ką daryti užspringus, esant kraujavimui iš nosies ir kaip atliekamas gaivinimas.
3a kl. ir PUG mokiniai dalyvavo ,,Spalvų pasaulyje‘‘, 4c kl. mokiniai ,,Smėlio terapija“ užsiėmimuose.
,,Tarp mūsų mergaičių“- pokalbių tema kuria diskutavome su 4 a, b, c klasių mergaitėmis. Pamokos tikslas padėti mergaitėms suvokti fizinius ir emocinius pasikeitimus lytinio brendimo laikotarpiu ir jam pasiruošti, įsisavinti tinkamus higienos įgūdžius, priimti permainas ir stiprinti pasitikėjimą savimi.
Parengė: Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Irena Januševskaja




Atnaujinta 2018-03-16 21:15