Širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos asmenų sveikatos stiprinimo programa

 BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA

Plačiau

Prevencinės programos

 

Plačiau

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA!!!


Plačiau
SAVIŽUDYBIŲ PREVENCIJA

Plačiau

NAUJIENOS

Balndžio 12 d. įvyko savižudybių prevencijos mokymai „safeTALK“
Balndžio 12 d. vyko savižudybių prevencijos mokymai „safeTALK“. Mokymuose dalyvavo įvairių profesijų specialistai: socialiniai darbuotojai, pedagogai, visuomenės sveikatos specialistai, vykdantys visuomenės sveikatos priežiūrą mokyklose. Mokymus vedė 2 „LivingWorks Education“ sertifikuotos lektorės: Viktorija ir Giedrė. Mokymų metu dalyviai įgijo žinių, kaip atpažinti žmones mąstančius apie savižudybę, kaip pradėti pokalbį apie savižudybę, kur nukreipti tęstinės pagalbos. Išklausiusiems šiuos mokymus dalyviams buvo išduoti sertifikatai. Dalyviai pabaigę mokymų programą, įgytas žinias taikys savo tiesioginiame darbe ir bendruomenės gyvenime.
Erkių platinamos ligos ir situacija Švenčionių rajone
Erkės yra labiausiai paplitusios kraujasiurbės stuburinių gyvūnų ektoparazitės, kurios parazitavimo metu gali perduoti įvairius erkinius patogenus savo šeimininkui. Jų seilėse yra įvairių bakterinių, virusinių ir pirmuonių ligų sukelėjų. Lietuvoje erkės dažniausiai platina erkinį encefalitą ir Laimo ligą.
Programa „Senjore, būk aktyvus"
Džiaugiamės, kad nuo kovo mėnesio, Švenčionių rajono senjorai, labai aktyviai dalyvauja programoje “Senjore, būk aktyvus”. Ši programa yra nemokama, todėl džiaugiamės, kad dalyviai vertina ir naudojasi šia paslauga. Senjorai užsiėmimuose dalyvauja du kartus per savaitę, kiekvieną antradienį dalyvauja mankštose, o trečiadienį vaikšto su šiaurietiškomis lazdomis. Mankštos metu atliekamas kompleksas įvairių fizinių lavinimo pratimų, veikiančių ne vien atskirus organus ar jų sistemą, bet ir apskritai visą organizmą. Pratimai yra pritaikyti bendram grupės lygiui, jei vienus ar kitus pratimus atlikti per sunku dėl specifinių sveikatos problemų, juos galima praleisti, pailsėti. Tinkamai pritaikyta fizinė veikla teigiamai veikia pagyvenusių žmonių fizinį pajėgumą, gerina pusiausvyrą ir funkcines galimybes, sumažina kritimų riziką. Fiziškai aktyvūs vyresnio amžiaus žmonės pasižymi geresne psichine sveikata, geresniu funkcionalumu bei aukštesne saviverte. Reguliarūs fiziniai pratimai gali atitolinti su amžiumi susijusius organizmo pokyčius ir yrasvarbūs bei būtini norint išlaikyti gerą sveikatą.

APIE MUS

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (toliau – Biuras) yra Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos savivaldybės biudžeto iš dalies išlaikoma savivaldybės biudžetinė visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga.

BENDRADARBIAUJAME